Speciale aandacht voor kinderen

Kinderen betrekken bij het afscheid

Bij kinderen denken we aan spelen, leven, plezier maken, leren en groeien.                    Maar kinderen kunnen ook te maken krijgen met verdriet, verlies en afscheid.            Soms krijgen kinderen al op jonge leeftijd te maken met een verlies in hun naaste omgeving, dit heeft meestal een grote invloed op hen.

Als ouder of verzorger zou je hen dit verlies het liefst willen besparen.

Door kinderen op hun eigen manier en niveau te betrekken bij het verlies                         kan een stukje rust in de situatie ontstaan. Als u dit wenst, kunnen wij hierin adviseren, ondersteunen en eventuele hulpmiddelen aanreiken, zoals                              onder andere via deze onderstaande boekjes:

Bo de Beer neemt afscheid.
De meest gestelde vragen over kinderen en de dood.
Ik zal je nooit vergeten.
(Voor de allerkleinsten)

Als Iemand doodgaat (met respect voor kinderen en hun verdriet)
Een zakboekje voor jongeren ( vanaf 12 jaar)

Overlijden van kinderen

Een uitvaart van een kind behoeft in de meeste gevallen een andere aanpak dan die van een volwassene en gaat gepaard met veel emoties. Wij hebben  dit helaas te vaak meegemaakt en zijn gespecialiseerd in het begeleiden van een uitvaart van kinderen.

Als een kind komt te overlijden, is dat haast niet te bevatten. Naast het verdriet van de ouders, opa’s en oma’s is er soms ook het gemis van een broertje of zusje. Kinderen gaan op een heel eigen manier met de dood om. Maar ook voor klas- of clubgenootjes van het overleden kind, kan extra aandacht waardevol zijn door hen te betrekken bij de uitvaart.

In al onze werkzaamheden staat oprechte aandacht voor alle mensen om ons heen centraal.
Onze kracht is dat wij echte “mensen-mensen” zijn.