35 antwoorden op “Mw. Kreb 27 oktober 1952 – 19 maart 2021”

 1. Lieve Kinderen van Lya,

  Gecondoleerd met jullie lieve moeder Lya,

  Vroeger veel contact met jullie allemaal gehad,

  Ze zaten erg veel te lezen, is mijn herinnering.

  Lieve groetjes,
  Gerrie

 2. Toen ik een maand geleden afscheid kwam nemen van Lya, had ik niet gedacht dat het zo gauw zou gaan. We kenden elkaar nog niet toen we als bridgepartners aan elkaar werden gekoppeld, maar onze samenwerking is heel prettig verlopen. Ik heb veel gehoord over haar kinderen en over het nakroost. En zo langzamerhand kwamen we elkaar nader. Het heeft me dan ook zeer getroffen dat Lya zo ernstig ziek werd. Ik weet zeker dat haar dood voor jullie een groot verlies is en ik wens jullie dan ook sterkte en moed voor de komende tijd. Fen Koffijberg.

 3. Zeer gewaardeerde familie Kreb. De laatste keer dat wij Lya spraken was kort na Louwrens overlijden. Wij kwamen toen gezamenlijk tot de conclusie dat onze agenda’s behoorlijk gevuld waren. Lya en Louwrens waren markante personen in ons leven. Jullie boot bij ons op het erf voor een schilderbeurt, de jaarlijkse uitstapjes naar Schier en de regelmatige maar niet heel frequente eet en drink avonden thuis leveren daarvoor het bewijs. Ook de wijze waarop Lya en Louwrens invulling gaven aan hun werk dwongen respect af. Last but nut least, jullie, de leergierige opgroeiende kinderen. Allemaal geïnteresseerd in wat het leven je te bieden had. Wij delen het verdriet met jullie en wensen je veel sterkte met het vinden van een plaats daarvoor. Weet dat je geborgenheid hebt gehad bij zeer bijzondere ouders.
  Heleen Mulder en Adriaan Terpstra

 4. Lieve familie,
  Ik leerde Lya kennen als moeder van Eva, de vriendin van Nieske. We zagen elkaar niet zo vaak.
  Soms als ze mw. Ebbekink ophaalde op de Posten om te gaan bridgen, ook een tijdje toen jullie oma revalideerde op de Posten. Maar meestal zagen we elkaar bij de supermarkt, raakten dan aan de praat en waren zo een uur verder. Het ging dan meestal over van alles.
  De laatste keer dat ik haar zag, vertelde ze vol trots over haar kinderen en kleinkinderen.
  Jullie zullen haar zeker gaan missen. we wensen jullie veel sterkte met dit verlies.

 5. lieve familie van Lya,
  Gecondoleerd met het overlijden van jullie (schoon) Moeder en Oma. Van jullie tante Ineke Kluft-Kreb uit Schermerhorn hadden wij bijna een jaar geleden al gehoord dat jullie moeder ziek was.
  Wij zijn de familie Donald en Wil Mens uit Schermerhorn (Noord-Holland). In 2009 leerden wij jullie ouders kennen tijdens een rondreis door China. En wij zeiden direct tegen hun: Kreb is een achternaam, die bij ons in de buurt erg bekend is. Toen bleek ook dat wij de nicht van Louwrens (nl. Ineke) kenden. Meerdere dingen zijn ons toen bijgebleven over Lya en Louwrens. Allereerst wilde bijna iedere Chinees op de foto met jullie vader vanwege zijn prachtige witte (wij zouden zeggen: grijze) haardos. Jullie moeder vonden wij een stoere en nuchtere vrouw en vonden het ook bijzonder dat zij vanwege haar werk al enkele malen in China was geweest. Met elkaar hebben wij een dag in Shanghai doorgebracht, een prachtig museum bezocht en de stad verder verkend. Daarna hebben wij hun nog bezocht in Enschede en hebben toen foto’s van de trip uitgewisseld met elkaar. Mooie hartelijke mensen. Wij wensen jullie sterkte en het zal moeilijk zijn om zonder een vader en een moeder verder te moeten, Lieve groeten van Donald en Wil Mens

 6. Gecondoleerd met het overlijden van Lya. Ik heb Lya en Louwrens leren kennen bij de Bridgeclub “De Vijf Azen”, waar zij beiden lang lid zijn geweest. Samen hebben zij ook jarenlang mijn extreem hoogbejaarde bridgepartner mevr. Ebberink na de bridgeavond teruggebracht naar de Posten. Na het overlijden van Louwrens heeft Lya na een pauze van enkele jaren toch weer met veel plezier bij deze club gebridged. Tijdens de vele gesprekken aan het eind van een bridgeronde heb ik heel wat meegekregen over jullie grote drukke gezin en de met veel vreugde verwelkomde kleinkinderen. Veel sterkte voor jullie allen.

 7. Beste familie Kreb,
  Gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder en oma. Ik leerde Louwrens en Lya kennen in 1983, toen ik een naaste collega van Louwrens werd. Ik bewaar aan de lange tijd dat Louwrens en ik collega’s waren – en in die tijd ontmoette ik ook Lya af en toe – fijne herinneringen.
  Ik wens jullie allen heel veel sterkte.

 8. Beste familie

  Bij deze willen wij jullie even condoleren en heel veel sterkte wensen met het verlies van jullie moeder ,schoonmoeder en oma.

  Vriendelijke groeten
  Overburen nr 117
  André en miriam

 9. Lieve familie Kreb,
  Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder, schoonmoeder en oma. Veel sterkte bij het afscheid en voor de tijd die nog komen gaat.
  Ze zal vast aan de overkant opgewacht worden door alle geliefden die haar al voor zijn gegaan.

  Groet
  Pieter en Marjon de Kroon- Vollenbroek
  Pelmolen 21
  7587 SG de Lutte

 10. Lieve Eva,
  In zo’n korte tijd je beide ouders te verliezen is verschrikkelijk. Ik denk aan jou en aan Ray! Heel veel sterkte gewenst, ook voor je zussen en broer, hun partners en al kleinkinderen van je moeder Eva! ❤️❤️❤️

 11. Heel veel sterkte voor jullie allemaal, een verschrikkelijk groot gemis.
  De mooie en lieve herinneringen aan jullie moeder, oma blijven voor altijd en geven troost.
  Ik ben Lidy een nicht van Lya, toen vier jaar geleden mijn man Ronald onverwacht is overleden, was Lya samen met Marion en Hans op de condoleance en op dat moment had Lya iets met haar oog, we hebben toen gezegd als het beter met het oog zou gaan we een keer bij elkaar zouden komen, omdat we volgens jullie oma en moeder in het zelfde schuitje zaten, helaas is hier nooit wat van gekomen.
  Ik heb leuke herinneringen aan de tijd dat wij nog jong waren jullie moeder was ooit bruidje bij mijn eerste heilige communie.
  Jullie hebben een hele treffende en mooie tekst in de kaart staan!
  Ik wens jullie het beste voor de toekomst en een glimlach om alle mooie herinneringen
  zowel aan jullie lieve moeder, oma als aan jullie lieve vader en opa.
  Groetjes van Lidy Kok

 12. ‘n Beetje
  Sterven doe je niet ineens,
  maar af en toe een beetje
  en alle beetjes die je stierf,
  ’t is vreemd, maar die vergeet je,

  het is je dikwijls zelfs ontgaan,
  je zegt ik ben wat moe,
  maar op een keer dan ben je aan
  je laatste beetje toe. (Toon Hermans)

  Lieve Kees en Marrit, lieve familie van Lya, bewaar de mooie herinneringen aan jullie moeder, schoonmoeder en oma. Ik wens jullie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
  Liefs Harriët

 13. Lieve kinderen en kleinkinderen van Louwrens en Lya,
  Wij willen jullie condoleren met het verlies van jullie lieve moeder en oma Lya.
  Tijdens de jaarlijkse neven -en nichtendagen hebben wij Lya leren kennen als een vrolijke, humorvolle en optimistiche vrouw, die altijd vol trots en warmte over haar kinderen en kleinkinderen sprak.
  Wat zullen jullie beide ouders missen nu het ouderlijk nest er niet meer is.
  We wensen jullie allen heel veel sterkte met dit verlies.
  Met lieve groet van Ronald en Dieuwke.

 14. Van harte gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder en oma. Het is heel verdrietig en zwaar haar te moeten missen en wij hopen van harte dat alle mooie herinneringen aan jullie moeder en oma een troost mogen zijn. Wij wensen jullie heel veel sterkte bij het afscheid en in de toekomst

 15. Lieve Eva & Ray,
  Wij wensen jullie heel veel sterkte met afscheid nemen, hoop dat jullie voldoende steun bij elkaar kunnen vinden om deze dagen een beetje goed door te komen. Bij dezen ook onze steun middels dit bericht, we denken aan jullie, ook aan je broertje en zussen partners en kleintjes. Heel veel sterkte, en een dikke knuffel, liefs Rik & Marion

 16. Van harte gecondoleerd met het verlies van jullie moeder en oma. Ik wens jullie veel sterkte in deze moeilijke periode. Ik hoop dat jullie elkaar troost kunnen bieden.

 17. Lieve kinderen en kleinkinderen,

  Lya was een bijzonder mens en wilde zich met hart en ziel inzetten voor Alzheimer Nederland, regio Twenthe.
  In de korte tijd dat ik met haar ben opgetrokken in de projecten Dementie Vriendelijke Samenleving en het Alzheimer cafe heb ik gemerkt hoe jullie, kinderen en kleinkinderen haar heel erg dierbaar waren.
  Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte om het grote gemis van moeder, schoonmoeder en oma te verwerken.

 18. Lieve familie,
  Als buren heb ik Lya en Louwrens leren kennen.
  Door de kinderen hadden we veel contact met elkaar.
  Later werd het contact wat minder maar als we elkaar zagen was
  er altijd genoeg gespreksstof!
  Ik wens jullie nu en de komende tijd veel sterkte met het verlies
  van jullie (schoon)moeder en oma.

  Hanny Klaver

 19. Lieve Famile
  Lya en Louwrens hebben aan de wieg gestaan van onze bridgeclub “DE VIJF AZEN”. Louwrens heeft vele jaren door voorzittershamer gehanteerd. Het was altijd erg plezierig om met hen beiden te spelen. Wij waren altijd erg snel klaar en hadden nog tijd voor een praatje. Ze vertelde met enthousiasme over haar werk en later over de boot waarvan ze, jammer genoeg slechts kort konden genieten. Ze was altijd erg enthousiast. Na het overlijden van Louwrens lag het bridgen voor haar even stil. Met Fenny had ze een fijn partnership en heeft ze nog een paar seizoenen gebridged.
  Jullie tekst ontroerd me, ik herken Lya hierin. Veel sterkte en koester de mooie herinneringen.

 20. Lieve mensen,
  En dan ineens is het einde er echt.
  Het moeilijkste vond Lya het afscheid nemen van jullie, de dochters, zoon, schoonzonen, schoondochter en de kleinkinderen. In al onze gesprekken met jullie moeder kwam naar voren hoe trots ze op jullie is. Ze had graag nog langer gebleven om meer herinneringen mee te kunnen geven aan jullie en vooral aan de kleinkinderen. Ik heb haar beloofd dat ik mee zal helpen om de mooie herinneringen aan oma te laten leven. Voor Lauren en Lotte is oma nu een sterretje die altijd zal blijven stralen. Ik kijk met fijne en goede gevoelens terug op de mooie momenten die we samen hebben gehad. Het praten en lachen met elkaar. De serieuze gesprekken over hoe we beide ieder op ons eigen manier kinderen hebben opgevoed. De eerste keer samen oppassen op Lauren die het flesje weigerde. Het enthousiasme van Lya om zich in te zetten voor Alzheimer Nederland afdeling Twente. Helaas te kort. Fijn dat we een stukje met jullie Lya mee mochten lopen.

  Gecondoleerd en sterkte.
  Warme en lieve groet, Jan Henk en Klaasje

 21. Lieve Kees, Marrit en broers en zussen,

  Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder.

  Hopelijk zullen de mooie herinneringen het grote verlies verzachten.

  Sterkte,
  Giuseppe, Giulia en Karian

 22. Beste familie, gecondoleerd met het verlies van jullie moeder schoonmoeder en oma.
  Ik heb met heel veel plezier bij Lya gewerkt en we hebben er wat afgelachen. Ze kon me niet vaak genoeg vertellen hoe trots ze op haar kids was en hoeveel ze van haar kleinkinderen hield. Lieve mensen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd van Debby

 23. Wij willen jullie zo condoleren met het overlijden van jullie moeder en Oma van jullie kinderen en onze nicht, weduwe van neef Lourens, Lya .
  Met vriendelijke groet vanuit Engeland,
  David en Ellie Erving-Slot

 24. Lieve Dieuwertje en familie,
  Je bent veel in mijn gedachten, heel verdrietig dat jullie afscheid hebben moeten nemen van je moeder. Nu de herinneringen koesteren..
  Veel sterkte lieve Dieuw!
  Mariek

 25. Beste familie,

  Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder, schoonmoeder en oma.
  Veel sterkte de komende tijd. Deel het verdriet met elkaar en steun elkaar.

  Wat vreselijk voor jullie om je vader en moeder, opa en oma in zo’n korte tijd na elkaar te moeten missen.

  Lya Kreb-Numan was mijn nicht. Ik ben de jongste dochter van Nardy Mebius-Nijmeijer uit Oldenzaal.

 26. Beste familie,
  Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder, schoonmoeder en oma.
  Wij wensen jullie kracht en sterkte toe voor de komende tijd.

  Gerhard en Riet Kalter

 27. Beste familie van Lya en van mij,
  Gecondoleerd met het overlijden van Lya.
  Het was een verrassing voor mij om deze kaart te krijgen. Lya was een nicht van mijn moeder Aaltje Weggemans ik kende haar niet persoonlijk. Maar ik heb verder nauwelijks familie dus was het een gevoel van ergens bij horen, toen deze kaart kwam. Ik ben wel vaak bij Jan en Ida in Olst geweest. Graag zou ik willen weten hoe het met Jan gaat, ik heb geen adres meer.

  Met vriendelijke groet, Johanna Holtmaat- Drijftholt

 28. Beste familie Kreb,

  Gecondoleerd met dit verlies.
  We zullen Lya herinneren als die lieve ‘oma snoepjes’ die altijd oog had voor de stille kindjes die achteraan stonden. Ook zij werden naar voren gehaald en rijkelijk bedeeld.

 29. Beste familie Kreb.
  Hartelijk gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst met dit grote verlies, erg jammer en zo kort na jullie vader. Hopelijk hebben jullie veel steun aan elkaar; houd elkaar maar goed vast.
  Lieve groeten Hans en Anita Diphoorn.
  Jan, Hans, Lya en Erik zijn (waren) neven en nicht van mij, Carel Numan was mijn oom, broer van mijn moeder Betsie . Lya heeft als kind wel eens bij ons in Enschede gelogeerd.

Plaats een condoleance

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *