Wat te doen bij overlijden?

Na een overlijden is het belangrijk dat de huisarts wordt gebeld. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorginstelling of Hospice hoeft u de arts niet te bellen. Deze wordt dan door het personeel op de hoogte gesteld. De arts stelt een verklaring van overlijden op. Deze verklaring is nodig om aangifte van overlijden te kunnen doen bij de gemeente. Deze aangifte van overlijden kunnen wij voor u verzorgen.

Neem de tijd voor het samenzijn

Er is echt géén haast geboden, blijf bij uw eigen gevoel en neem de tijd die u nodig heeft. Misschien wilt u graag nog een moment alleen zijn of wilt u eerst familie of vrienden informeren en hen de gelegenheid geven om langs te komen.                       Koester de intimiteit van het samenzijn op dat moment, het mag.

Bel Bert van der Heide als u zover bent

Nadat de arts is langs geweest kunt u ons bellen. 

Een van onze eerste vragen zal zijn waar de overledene kan worden opgebaard, bijvoorbeeld een thuis-opbaring, in een uitvaartcentrum of elders. Met elkaar spreken wij dan in alle rust af, wanneer en waar we elkaar ontmoeten om de         uitvaart te bespreken.

Opbaar mogelijkheden.

De plek voor de opbaring, is de plek waar familie en vrienden samen kunnen komen om afscheid te nemen. Wat hiervoor de juiste plek is, verschild per persoon.

Uiteraard kan het thuis, in intieme en huiselijke sfeer. Vaak hoor ik achteraf hoe goed het voelde dat de overledene nog een paar dagen thuis is geweest.

Het kan ook in een rouwcentrum zijn of een 24-uur kamer waarbij nabestaanden dan een sleutel krijgen zodat ze de overledene ten alle tijden kunnen bezoeken.

Bert van der Heide Uitvaartzorg is dag en nacht bereikbaar via 06 – 81 02 60 62